Bilde av en mobil som holdes i et skitrekk

Til fjells i vinterferien? Vi gir deg oversikt over de beste skiappene!

Kanskje du skal nyte noen deilige dager på ski i vinterferien? Det kan være fint å stille forberedt. Vite hvordan været blir, hvilke skisteder som har aller best føre eller kanskje du ønsker oversikt over egen prestasjon i skibakkene eller langrennsløypene?

Vi gir deg en oversikt over de forskjellige appene det kan være nyttig å ha på mobilen, og som kan gjøre skiopplevelsen enda bedre!

Yr.no,
Storm,
VG Pent

Med disse appene får du oversikt over værutsiktene.

Ønsker du info om hvordan forholdene er i bakkene eller skiløypa, er disse appene bra på hver sin måte, litt avhengig av hva du er ute etter:

Skiinfo Ski & Snørapport

Om du skal stå snowboard eller alpint, og vil sjekke hvordan forholdene er i bakken før du drar ut, er dette en nyttig app. Her får du en oppdatert oversikt over de fleste populære vintersportstedene i Norge. Hvor mye snø som har falt, hvor mye snø det er i bakkene og i terrenget og hvordan forholdene er i løypene. Mange av stedene har også webkamera samt løypekart. Skiinfo viser også en oversikt over hvor mange skiheiser og -bakker som er åpne.

Skal du stå på ski i utlandet, har appen også en god oversikt over de mest populære utenlandske skistedene.

Ski Tracks

Verdenskjent app spesialutviklet for vintersport. Her kan du, uten mobildata, få statistikk over skidagen din. Du kan måle f.eks. farten din og sammenligne deg med venner. Du kan legge til bilder, samt få analyse av treningsutbytte av dagen. Appen fungerer med Apple Watch. 3D kart over fjellterreng er også tilgjengelig i appen.

iSki Tracker

Få statistikk over hvordan din skidag har vært.
Fartsmåling, rutenett over bevegelser, antall høydemeter kjørt, GPS, skidagbok, finn venner, dagsutfordringer mm – mulighetene er tilnærmet uendelig i denne appen!

Trace Snow

Registrer dagen din I fjellet med denne appen.
Kåret til den beste ski og snowboard appen av Men’s Health.
Måling av fart, distanse, høydemeter, kalorier mm. Oversikt over hver enkelt nedkjøring, hvilke heiser du har tatt, hvilke hopp du har gjort osv.

Rossignol Ski Pursuit

Med denne appen kan du tracke og lagre alle skidagene dine gjennom hele sesongen, og dele dine data med vennene dine på Facebook eller Twitter.
Rossignol Ski Pursuit gir deg en fullstendig analyse av skikjøringen din. Hva er gjennomsnittshastighet, maks hastighet, varighet på kjøringen, høydemeter tilbakelagt? Appen gir deg også kart med nedkjøringene dine markert.

Fnugg

Appen som gir deg oversikt over hvilke skidestinasjoner som har best sjanser for det beste været eller den dypeste snøen. Du kan velge ditt favorittskisted og sette innstillingene slik at du får pudderalarm når det har kommet mye snø.
Appen viser deg vær og føre, hvor mye snø som har falt siste døgn, siste uke, hvor mye snø det er i løypene og i terrenget, hvor mange heiser og løyper som er åpne. Den viser langtidsvarsel fra yr.no og gir deg en kort info om skianleggene.
Løypekart for hver enkelt skidestinasjon.

Varsom Regobs

Appen fra Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE) viser i hvilke områder av landet det er fare for snøskred, og hvor stor faren er. Varsom Regobs samler det viktigste du trenger av informasjon, slik at du kan planlegge turen bedre.
Appen er kanskje mest nyttig for skikjørere som liker seg best utenfor markerte og oppkjørte løyper, og den finnes også på engelsk.

Bratt (fra Norges Geotekniske Institutt)

Med denne appen får du detaljert helningskart med 10 meters oppløsning kombinert med topografisk kart for hele Norge. Bratt kan også vise snøskredvarsler fra Varsom og NVEs Aktsomhetskart for snøskred direkte i kartet. Du kan laste informasjonen ned på mobilen din slik at du kan bruke dem også om du ikke skulle ha tilgang til internett.

Appen viser hvor du er i kartet, og du kan bruke kartet i «kompassmodus», måle avstander i kartet eller søke deg frem til et av de 900.000 stedene i Norge som dekkes av appen.

Snoww

Snoww er en sosial skimålings-app som lar deg følge venner og sammenligne statistikk, eller konkurrere med andre skiløpere og snowboardere.

Mål din distanse, vertikale drop, topphastighet og forbrente kalorier. Last opp bilder og del din dag med venner. Se hvor dine venner, lokalbefolkningen eller de proffe står på ski ved å følge deres profiler. Du kan se venners lokasjon i sanntid med live sporingsfunksjon. Perfekt for å holde øye med barna om de ønsker å utforske litt på egenhånd.
Snoww sporer din aktivitet ved bruk av GPS uten å bruke mobildata.

Treningsapper for langrenn

Om du skal nyte turer i langrennssporet, finnes det mange generelle treningsapper som også omfatter langrenn. Vi har valgt å gi deg de beste langrennsappene til mobilen din:

Skisporet

Usikker på om løypene er preparert etter siste snøfall? Med den landsdekkende appen Skisporet.no på din mobil har du alltid oppdatert preppestatus og værmelding for over 450 langrennssteder (med 23.000 km skiløyper) i Norge.
Preppestatusen oppdateres fortløpende via datanettverk og GPS posisjoner fra totalt 800 løypemaskiner.

iMarka

Appen gir deg oppdatert vær- og føremelding for de fleste skiløypene i Oslo og omegn.
Du får preppestatus per løype og fullstendig løypeoversikt.

UT.no

UT.no
I appens innstillinger på kartet kan du velge visning av langrennsløyper. Du får foreslåtte turløyper for langrennsløpere, markert med skiløper-symbol. Langrennsløypene er gradert etter vanskelighetsgrad med farger. Gir deg en god oversikt over langrennsløyper i store deler av Norge.

Hjelp 113

I tillegg anbefaler vi alle som skal ferdes i fjellet og være føre var. Last ned Hjelp 113-appen fra Stiftelsen Norsk Luftambulanse. Om du ringer nødnummeret fra appen, sender den din posisjon direkte til nødsentralen. Trenger du hjelp i skiløypa og er usikker på hvor du er, får nødsentralen vite det automatisk (forutsetter datadekning) og du kan få hjelp raskere.

God vinterferie!

Array
(
  [post_type] => Array
    (
      [0] => 
    )

  [numberposts] => 3
  [category] => Array
    (
      [0] => 2
    )

  [nopaging] => 
  [paged] => 1
  [suppress_filters] => 
  [ignore_sticky_posts] => 
  [order] => desc
  [orderby] => date
)

Flere artikler

Samsung mobiltelefon med Chilimobil SIM-kort

Samsung X Chilimobil

Chilimobil blir en del av Samsung sin store E-commerce satsning i det skandinaviske markedet.