eSIM

eSIM er et digitalt SIM-kort som fungerer på samme måte som et fysisk SIM-kort. Et eSIM kobles til et mobilabonnement på samme måte som et vanlig fysisk SIM-kort.  

Mobiltelefonen må støtte eSIM. Kunden får tilgang til en QR-kode som skannes av mobiltelefonen. QR-koden er en lenke for sikker nedlasting over Internett av kundens eSIM. 

Fordi eSIM er et digitalt SIM-kort, og ikke et fysisk SIM-kort som leveres til en fysisk adresse, er det viktig å sikre identiteten til kunden. Dette på grunn av risiko for identitetstyveri. Dette fins det gode og sikre løsninger for.  

Utvalgte iPader og smartklokker støtter også eSIM. 

iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max, XS, XS Max, XR. iPhone må ha iOS 12.1 eller senere. 

Det er forventet at flere mobiltelefoner som lanseres framover kommer til å støtte eSIM. 

Chilimobil jobber med eSIM, og vi ønsker å tilby dette til våre kunder så raskt som mulig. Vi kommer til å gi kundene raskt beskjed når det nærmer seg lansering. 

Nei, det vil det dessverre ikke. Men nå tester bankene en egen BankID kodebrikke-app. Med en kodebrikke-app har man ikke lenger behov for BankID på mobil. BankID kodebrikke-appen vil bli tatt i bruk av flere banker i tiden som kommer. Danske Bank og Sparebank1 har allerede egne kodebrikke-apper