Komplett guide til hvordan få de billigste mobilabonnementene

Vet du hvordan du velger ut et billig mobilabonnement? Det finnes mange ulike alternativ der ute, enten man er en eller flere. Noen av dem er skreddersydd for spesifikke brukere.

Chilimobil - 27. jan. 2021

Du kan spare flere hundrelapper i måneden ved å velge et telefonabonnement som passer for nettopp ditt behov. Les videre for å finne det billigste mobilabonnement for deg, deg og familien, eller for deg som har abonnement dekket av arbeidsgiver – bare familien.

Hvordan få det billigste mobilabonnementet:

 • Kartlegg mobilbruken til deg og familien og kjøp etter det
 • Bruker du veldig lite data, kan kontantkort være en god løsning
 • Finn ut hvor mange GB du trenger
 • Oppgrader i stedet for å kjøpe datapakker
 • Billig mobilabonnement for barn og famille
 • Bruk abonnement-sammenligningstjenester som Tek sin
 • Se alle alternativ for deg som bruker mye data
 • Vær obs på tilbud som bare gir en god pris i et par måneder
 • Kjøp av telefon med binding kan gjøre at du ender med et dyrere abonnement enn ellers
 • Swap og Svitsj er uten binding
 • Se våre priser på mobilabonnement.

Først er det viktig å kartlegge mobilbruken
Det første du bør gjøre for å finne et billig mobilabonnement til deg selv eller familien, er å kartlegge mobilbruken deres. Mange mobiloperatører kan friste med fri bruk av taletid, SMS og MMS – det vil si, fri bruk frem til et visst beløp. Oftest fram til mellom 10 000 og 20 000 Minutter/SMS/MMS. Så nok for de aller fleste.

Det er fullt mulig å velge abonnement uten fri bruk, men for de aller fleste vil fri bruk være det billigste alternativet. Bruker du eller andre i familien svært lite taletid, mobildata og SMS, kan kontantkort være en god løsning.

Det blir enklere å sammenligne alternativene når du har en reell oversikt over mye dere bruker og hvor mye dere trenger. Den mest nøyaktige måten du kan sjekke hvilket forbruk dere har, er ved å gå igjennom mobilregningene for de siste månedene. Der skal det stå hvor mye taletid, SMS og data du/dere har brukt. Du kan også logge deg inn på dine sider hos mobilleverandøren din. De aller fleste tilbyr oversikter over hvor mye data du bruker, samt annen bruk som SMS og telefonoppringninger.

Hvordan finne ut av hvor mange GB du trenger
Betaler du for mobildata som du egentlig ikke trenger? Mobildata er det som har størst utslag på telefonregningen. Ifølge Forbrukerrådet tjener norske mobilselskaper omtrent 40 % mer på mobildata per kunde enn andre nordiske land, noe som de mener er en konsekvens av at Telenor og Telia styrer 90 % av markedet.

Mange føler derfor at mindre mobiloperatører som presser ned prisene på mobildata er svært viktige for forbrukerne, og du kan få mer mobildata for pengene ved å kjøpe abonnement hos en av disse. Det er lurt å finne ut av hvor mange GB du trenger før du bytter. Har du for mye data eller har du for lite data?

Data forsvinner fort om du streamer og spiller på nett mens du er på farten, og det lønner seg som oftest å oppgradere mobilabonnementet fremfor å kjøpe ekstra data hver eneste måned. Ofte er det ikke snakk om mer enn noen få tikroninger i forskjell for å oppgradere.

Du trenger derimot ikke så mye data, hvis du kun sjekker epost og leser litt på en nettavis. Mange av de mindre mobiloperatørene har billige mobilabonnement som gir deg massevis av fri taletid, SMS og MMS, pluss litt mobildata til de gangene du er på farten og må sjekke noe på nett i full fart.

Billig mobilabonnement for barn og famille
Mange mobiloperatører som Telia og Telenor reklamerer med gode priser for familier, men lønner det seg egentlig å samle mobilabonnementene dine hos dem? Det gjør ikke nødvendigvis det. Hos mange billigere mobilselskap vil abonnementene uansett være så billige at rabatten fra å samle sammen flere abonnement hos de dyrere selskapene, ikke når opp.

Du får som regel samlet mobilregning og mange av de samme administreringsløsningene som du er kjent med i et familieabonnement uansett. For å finne de billigste mobilabonnentene kan du se nærmere på abonnementssammenligningene til Tek.no.

For deg med bedriftsabonnement via jobben, kan du som regel bruke hvilken som helst annen mobiloperatør for mobilabonnementene til barna. Da du enkelt kan logge deg inn på Min Side-løsningen deres via e-post eller SMS for å administrere abonnementene deres.

Beste mobilabonnement for deg som trenger mye mobildata.
Det finnes forskjellige abonnement for deg som trenger høy hastighet og mye mobildata. Noen mobilabonnement gir deg et visst antall GB hver måned med full hastighet, mens andre gir deg et visst antall GB hver måned med mindre hastighet. Telenor tilbyr et abonnement hvor prisen justeres etter hastighet, men farten settes uansett ned til 3 mbit/s resten av måneden etter at du har brukt 100 GB. Det koster for eksempel 549 kr per måned for 10 mbits/s, mens full hastighet koster 799 kr.

Andre mobilleverandører velger å tilby en viss mengde mobildata i full hastighet per dag, ikke per måned. HappyBytes har for eksempel et abonnement hvor du får 3 GB for dagen – men du får heller ikke mer. Datakvoten overføres ikke til neste dag, og du kan derfor ikke samle opp mobildata til de dagene du trenger ekstra. ICE tilbyr 1000 GB, men kun om du bruker ICE sitt nett og med en hastighet på 10 mbit/s. Du må betale for mobildata om du befinner deg utenfor dekning og bruker andre sitt nett.

Chilimobil gir full hastighet opp til 100 GB per måned, hvor hastigheten reduseres til 3 Mbit/s hvis man går over 100 GB. Pris per måned er 459,-/mnd. Telia har den samme tjenesten, men pristen tartet på 549 kr per måned.

Du må være obs på lokkepriser og liten skrift
Forbrukere blir stadig vekk utsatt for lokkepriser fra mobilleverandørene, for eksempel ekstra data i en gitt periode eller avslag på abonnementet den første perioden. Selv om det kan være fristende å slå til, bør du sjekke om det billige telefonabonnementet kan bli dyrt på sikt. Kanskje ender du opp med masse mobildata som du egentlig ikke trenger? Du bør alltid undersøke det som står i liten skrift og vurdere betingelsene nøye.

Uansett hvilken operatør du velger, må du være obs på at den reelle hastigheten kan variere fra område til område – farten er rett og slett avhengig av dekningen din. Nesten hele Norge har 4G i dag, og utbyggingen av 5G er godt i gang.

Er det egentlig billig å kjøpe telefon med binding?
Det kan være fristende å takke ja til avslag på den nye mobilen din mot at du binder deg i 12 måneder – men sparer du egentlig penger? Noen krever at du har en større datapakke som du kanskje ikke trenger, for å få mer rabatt på mobilen. Det finnes også selskap som setter opp prisen på mobilen slik at det ser ut som at du får en mye større rabatt på mobilen, ved å binde deg, selv om andre kanskje selger den samme mobilen for vesentlig mindre.

Uansett bør du sette opp et regnestykke hvor du vurderer hvor mye du betaler totalt i løpet av bindingstiden for abonnementet, samt kostnaden for den nye mobilen din. Finn deretter frem andre mobilabonnement og regn ut hvor mye de koster i løpet av ett år, og pluss på det beløpet som du betaler for telefonen uten binding. Dette er en grei måte å se hva du faktisk ender opp med å betale, samt for å finne billigste mobilabonnement.

Det finnes flere bedrifter som i dag tilbyr gratis nedbetaling når du skal kjøpe ny telefon, uten at du binder deg. Dette kan være et godt alternativ for deg som ikke ønsker å betale alt på en gang, og du står samtidig fritt til å velge et billig mobilabonnement som passer perfekt for ditt forbruk.

Swap og Svitsj er uten binding.
Et lite tips og gladmelding til mange som har en Swap- eller Svitsj-avtale hos Telenor eller Telia, er at du ikke har binding, du var bare nødt til å være kunde den måneden du starter avtalen. Etter det kan du gå fritt til hvem du vil, men du må tilbake til dem for å «switche» mobilen til en nyere mobil, som ikke er helt ideelt. Her kan det igjen lønne seg å ta nedbetalingen via noen andre for å slippe å betale ekstra for et dyrere mobilabonnement.

Det er også fort gjort å glemme seg når man tenker å bytte mobilselskap og da kan man ende med å sitte med et dyrere abonnement i lengre tid.

Og en siste ting….
Alt over kan brukes generelt sett i mobilmarkedet, men nå som vi har deg her, så kan vi små-skryte litt og fortelle at vi er kåret til billigst i 3 av 3 kategorier hos Din Side og at hele 7 av våre 8 abonnement er billigst på sitt gigabytenivå. For eksempel, Fri Data ble kåret til billigst av Din Side, det beste av Tek.no og Norges beste mobilabonnement av Fornye.no. Uansett bruksbehov, så har vi en god løsning for deg, hvis du er interessert.

Aktuelt fra Chilimobil

Kvinne i førersetet til en bil som bruker en mobiltelefon i fanget. Over bildet er det en rød tekstboks med hvit skrift som sier "10 200 kr i bot" og under den står det "Her er reglene som gir deg bot"

10 200 kr i bot for å bruke mobilen i bilen

Boten har økt — men hva er egentlig lovlig og hva gir deg bot? Se videoen under👇

Bildet viser en kvinne som er smilende og presenterer en mobil i et videoformat. Det er en stor tekst som sier "Alt nytt på 4 minutter", som antyder at videoen er en rask gjennomgang eller oppdatering. En annen tekst som sier "Samsung Galaxy S24" tyder på at smarttelefonen som vises er den nyeste modellen fra Samsungs Galaxy-serie. Bakgrunnen er nøytral og inneholder elementer av interiørdesign som en plante, hvilket gir en uformell og vennlig atmosfære.

Samsung S24 kommer til å selge mer enn iPhone?

Her er alt nytt om Samsung Galaxy S24, S24+ og S24 Ultra. Se videoen under her 👇

Knust mobil faller i regnet mot steinfliser på bakken

Skadeforsikring

1 måned gratis med mobilforsikring fra Chilimobil. Deretter kun 69,-/mnd. Du kan forsikre både gamle og nye mobiler.

På venstre side av bildet er det en overskrift i hvit tekst som sier "De 5 vanligste IT-spørsmålene du får under julemiddagen". Til høyre for teksten er det logoen til "Chili mobil". I midten av bildet er det en utklipp av en kvinne med blondt hår, iført en rød julegenser med julepynt på. Hun ser ut til å være i en samtale eller presentasjon, og holder papirer og en kopp. Bakgrunnen er monokrom med forskjellige nyanser av rød og noen abstrakte mønstre eller effekter som gir en festlig følelse.

5 IT-spørsmål du får under julemiddagen

Her er de 5 vanligste IT-spørsmålene som kommer opp til jul og hvordan du løser dem. Se videoen under her 👇

En bekymret kvinne med krøllete hår og en lys rosa genser ser forvirret og frustrert ut mens hun stirrer på mobiltelefonen sin. Hun står utendørs ved siden av en grå vegg på en solfylt dag. Hennes uttrykk tyder på at hun kan ha mottatt en urovekkende eller forvirrende melding eller anrop.

Mobilkapring i Norge (Spoofing)

Mobilkapring, eller “spoofing”, er en svindelmetode som fortsatt er svært utbredt i Norge. Det går bedre i Norge enn andre steder som S...

Mann i studio med et beskymret utrykk. Teskten iPhone 15 står skrevet i banneret

iPhone 15 – Alt som er nytt

Alt som er nytt med iPhone 15. Se videoen under her 👇

Kvinner sitter og holder en mobiltelefon i mens hun smiler til kamera, teskten sånn bruker du chilimobil-appen vises i stort skrift

Chilimobil-appen — Sånn bruker du den

Her er vår video-guide for hvordan du bruker Chilimobil-appen.

Mann slapper av på en seilbåt med mobilen i hånden, bildet er tatt fra personen sitt perspektiv

Mobildata på ferie i utlandet

Alle har hørt historiene om store regninger for mobildata når man kommer hjem fra ferie i utlandet. Dette er heldigvis en problemstilling som er i ...

Skjermbilde av nye chilimobil.no nettstedet

Ny nettside

Vi har gjort en liten vårrengjøring på nettsiden, så hvis du ikke kjenner deg helt igjen, er dette hvorfor!

Kvinne sitter i en sofa på hytten og leser et magasin

Endelig bredbånd til hyttevennlig pris!

Hos Chilimobil betaler du lite, uansett om du er sjelden eller ofte på nettet. Hos andre er det full pris uansett.

Samsung X Chilimobil

Chilimobil blir en del av Samsung sin store E-commerce satsning i det skandinaviske markedet.

Chilimobil kåret til billigste mobilabonnement i 2 av 3 kategorier.

I Dinsides nyeste test for september 2021 er vi kåret til billigst i 2 av 3 kategorier. Under billigst per gigabytenivå vinner hele 6 av våre 7 abo...

Kraftriket og Chilimobil samarbeid 🌶 + ⚡

Chilimobil og Kraftriket utfordrer de etablerte aktørene gjennom et unikt samarbeid. Partene har utviklet en løsning som tilbyr Chilimobil-kunder s...

Vi øker datamengden, igjen og igjen!

Vi gjorde en stor justering på 3 av våre abonnement tilbake i februar. Nå gjør vi det igjen på 2 til. Mer data!

Komplett guide til hvordan få de billigste mobilabonnementene

Vet du hvordan du velger ut et billig mobilabonnement? Det finnes mange ulike alternativ der ute, enten man er en eller flere. Noen av dem er skred...

Sikkerhet på nettet – Pass på i disse korona-tider

Norske myndigheter har advart mot at kriminelle og andre aktører kan utnytte situasjonen som har oppstått i kjølvannet av korona-epidimien. Pass li...

Hvordan rengjøre mobilen? – Dette gjør du

Det er forskjellige måter å vaske mobilen på, men mobilprodusentene er litt tilbakeholden på hvilke produkter de mener du bør bruke.

Vi er åpen – Våre tiltak mot Korona

Vi følger anbefalinger fra myndighetene for å unngå spredning av korona-viruset. Dette gjelder også vår partner på mobilnett, Telia, og våre andre ...

5G – Hva er det, hva betyr det og når kommer det?

Det blir raskere, sikrere – og flere ting kobles til nettet

Lokketilbud på mobilabonnement – smart?

I norsk mobilbransje utsettes forbrukerne stadig vekk for fristende lokketilbud fra forskjellige mobiloperatører. Er det smart å benytte seg av dis...

Lansering av Tvilling- og Data-SIM

Trenger du Tvilling- eller Data-SIM? Du kan enkelt bestille dette på Min Side eller i MinChili-appen nå.

Chilimobil – nå med fri data til bedrifter!

For et drøyt år siden lanserte Chilimobil det aller første mobilabonnementet med fri data for privatpersoner. Nå gjør vi det samme i bedriftsmarked...

Skifte mobilabonnement på 1-2-3

Slik bytter du mobilselskap – i tre steg

Chilimobil-kunder bruker mest mobildata i Norge

Dobbelt så mye databruk!
Det er ingen tvil om at Chilimobil har laget mobilabonnementer som passer for deg som bruker mye mobildata.